Klassisk massage

Kollage

För dig som har alla typer av muskulära problem så som stel rygg, nacke, axlar osv. Detta behandlas med en djupgående behandlande massage med djupverkande Aloe vera linnement. Givetvis är denna behandling till för ALLA, för om du inte har några problem så förebygger du dem effektivt med djupgående massage regelbundet. Massage är bra för både kropp & själ då det sk. "lugn & ro hormonet" oxytocin frigörs vid behandlingen. Så personer som tar massagebehandlingar regelbundet märker tydligt av att man även blir mer harmonisk då man kontinuerligt får en förhöjd oxytocin nivå. 

Behandlingstid ca. 45 min. 480 kr

Andningsmassage/thoracalmobilisering

Thoracalmobilisering ”Andningsmassage” 
Detta är en behandlingsform som utvecklats i Sverige 2003 av Janne Karlsson i Lotorp. Detta har utvecklats mkt fort & intresset har varit enormt. Man har även gjort studier på detta vi Sahlgrenska sjukhuset & en pilot studie i Lotorp. 

En typ av massage behandling för dig som har andningsbesvär, hosta, astma eller andra symptom som har med din andning att göra. 
Man behandlar rygg & hela thorax (bröstkorgen) runt om för att släppa på muskulära spänningar mellan revben etc. som oftast är orsaken till stora problem. 


Läs mer spännande info på: www.lotorpsmetoden.se

Behandlingstid ca 60 min 600 kr

 

Kinesiotape

Här besöker jag radio Dalarna P4, blir intervjuad om kinesiotape och självklart provtejpar jag på programledarna!

Kinesiotape

Detta har säker fler och fler sett på tv numera då nästan alla elit idrottare använder sig av denna tape-teknink. Så om du ser en idrottare & de har svart, blå, rosa eller hudfärgad tape i konstiga mönster på kroppen så vet du vad det är. Bl. a Carolina Klüft, David Beckham etc. & många handboll & volleybollspelare mf. använder flitigt denna metod. 

Historia 
Kinesiologi tejpning utvecklades av den japanske kiropraktikern Dr. Kenzo Kase i samarbete med det japanska företaget Nitto Denko på 70-talet för att användas med ”Kinesio-taping” metoden. 
Den huvudsakliga intentionen var att förstärka kroppens egna läkningsprocesser genom att applicera ett unikt material med en speciell teknik 
Kinesiologi tejp är tillverkad med hudens karakteristiska egenskaper som modell och kan därför överföra ”positiv sensorisk information” till kroppen. 
Genom kinesiologiska tester utvecklades appliceringstekniken vilket också fick ge upphov till namnet. 
Tejpningen möjliggör full rörlighet i leden, jämfört med den traditionella tejpningen, där leder tejpas för stöd och stabilitet och ofta begränsar rörligheten.

Användningsområden 
Tejpen kan användas för följande: 
Smärttillstånd / profylax / postoperativa– och posttraumatiska tillstånd / ortopedi / neurologi / gynekologi / lymfologi / sportskador / pediatrik 
Områden: smärta, reducera rörligheten, luxation, sportskador, artrit, ryggproblem, muskelspänning, ischias, problem med sacroiliaca, huvudvärk, migrän, epicondylit, 
carpaltunnel syndrom, lymfödem, förlamning, menstruationsproblem, inkontinens mm. Alltså det finns nästan en applikation för allt! 
Tack vare tejpens unika material får man oftast en omedelbar effekt efter appliceringen. I motsats till den mekaniska tejpen får man med kinesio-tape  ett utökat rörelseomfång i det tejpade området i såväl vardags– som sportaktiviteter. 

Tejpen är elastisk och lika tunn som huden med en funktion som kanaliserar bort vatten, vilket möjliggör för den skadade att duscha och bada utan att behöva byta tejpen. 
Oftast får man en omedelbar positiv effekt efter appliceringen och därefter får man i de flesta fall en progressiv förbättring de närmsta 3-5 dagarna. Vid vissa specifika skadeproblem kan det behövas upprepade behandlingar under längre tid för att effekten skall märkas. Ofta sitter tapen upp till 14 dagar. 

Kontakta oss för konsultation & behandling.

Olika behnadlingstid beroende på problemets karaktär

Pris från 200 kr

Laser

Laser används för att behandla skador och inflammationer på ett effektivt och skonsamt sätt.

Infraröda våglängder såsom 904 nm (superpulsat) och 808 nm har bäst inträngningsförmåga och används därför på djupt liggande problem, exempelvis leder och muskulatur. Denna typ av laser används i dessa behandlingar.

När laserljus appliceras på hud eller vävnad absorberas, reflekteras, och sprids det åt flera håll. Ju längre ner i vävnaden desto svagare blir ljuset. Därför används en större energimängd laserljus vid behandling av exempelvis muskulatur och leder, i jämförelse med laser som behandlar enbart ytligt på huden.

Du kan få enbart laser om så önskas men laser kan även användas som en del i en massagebehandling. Vid det sistnämnda så börjar behandlingen med laser och avslutas med klassisk massage.

Används effektivt på exempelvis tennisarmbåge.

Hot stone massage

stone

Du blir masserad med varma, sköna basaltstenar som innehåller mycket energi och mineraler. Behandlingen är otroligt avslappnande & djupverkande. Mycket bra för spända och stela muskler. Cirkulationshöjande, stressminskande, energigivande och utrensande. Värmen går ner på djupet och musklerna blir skönt avslappnade.

Behandlingstid ca. 60 min 600 kr

 

 

Koppningmassage

Kanske har du hört talas om KOPPNING? – då menar man punktbehandling utan koppan i rörelse. Koppning har funnits sedan 5000 år tillbaka inom sjuk, hälsovård & skönhet. 

Jag jobbar mest med KOPPNINGSMASSAGE - massage utfört med koppor (glas-, silikon- eller gummi). Det är att jobba med undertryck = vakuum.

Man har den unika möjligheten att utan att förstöra kapillärväggar suga ut blod ut i bindväven som signalerar kroppen att det finns något främmande i systemet. Immunförsvaret startar rensningsprocessen (lymfdränage) och produktion av egen medicin (olika hormoner) för att balansera systemet (homeostasen). Man uppnår alltså mkt djup cirkulation med denna typ av massage.